cielęcina pieczen korzenna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    300 gram
  • śmietana

    7 łyżek
  • imbir

    1 łyzeczka
  • goździki

    1 łyzeczka
  • gałka muszkatołowa

    1 łyzka
  • szałwia

    1 szczypta
  • cytrynka

    1 szt
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • cielęcina

    2 pieczona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy i osuszamy i nacieramy solą , wymieszanymi wcześniej przyprawami korzennymi skórką cytryny ( z połowy ) Drobno kroimy słoninkę i stopić ja na patelni , wyjąc mięso z lodówki i zrumienić na złoty kolor ze wszystkich stron na słoninie. posypujemy przyprawą uniwersalną podlać kilkoma łyżkami wody i dusimy pod przykrywką około 30min podlewając sos wodą .śmietankę wlać pod koniec duszenia doprawić do smaku sola i pieprzem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 14.03.2012 23:05
lubię korzenne dodatki..
IKrakowianka 04.02.2012 18:52
bardzo dobre mięsko
RenataZ-et 21.01.2012 13:30
świetna na obiad
Łukasz15 20.01.2012 19:52
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat