Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielaczek wegański

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
olej 3/4 szklanki
mleko sojowe 1 szklanka
kakao 3 łyżki
dżem 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
tofu 1/2 kg
olej 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
cukier 1 szklanka
mleko sojowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cielaczek wegański

Mąkę, cukier, olej, mleko sojowe, kakao, dżem, proszek do pieczenia i sodę mieszamy w misce mikserem i przelewamy do blachy wysmarowanej tłuszczem.

Tofu miksujemy z dodatkiem mleka sojowego na jedwabistą masę, dodajemy olej, mąkę i cukier, ponownie miksujemy aby składniki równomiernie się połączyły. Wykładamy białą masę na ciemnym cieście w charakterystyczne łaty.

Wkładamy ciasto do piekarnika na około 40-50 minut. Piec w temp. około 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 18.01.2012 10:46
Pyszny i pomysłowy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak