Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cieciorkowe leczo z kaszą kuskus

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 1 puszka
cukinia 1 szt
cebula 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 puszka
przyprawy
papryka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cieciorkowe leczo z kaszą kuskus

Kroki postępowania

1
Myjemy warzywa. Na początku należy pokroić cukinie i oprószyć solą- by się spociła. W tym czasie kroimy warzywa w kostkę.
Cebulkę zeszklić na oliwie. Opłukać cukinię i również pokroić w kosteczkę. Warzywa dodać do cebuli, dodać czosnek i odrobinę wody, dusić na małym ogniu ok 10 min.

Po tym czasie dodać cieciorkę a po chwili krojone pomidory. Przyprawić solą, przyprawą latynoską oraz kolendra, kminkiem i papryczką chilli. Dusić jeszcze 10 min.
Krok 1 - Cieciorkowe leczo z kaszą kuskus foto
2
Kaszę kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu. Ja dodatkowo dodaję garść liści mięty.
Krok 2 - Cieciorkowe leczo z kaszą kuskus foto
3
Po tym czasie dodać cieciorkę a po chwili krojone pomidory. Przyprawić solą, przyprawą latynoską oraz kolendra, kminkiem i papryczką chilli. Dusić jeszcze 10 min.
Podawać na kaszy kuskus. mmmmmmmmmm :D
Krok 3 - Cieciorkowe leczo z kaszą kuskus foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

margaret 26.01.2014 09:50
takiego jeszcze nie jadłam
Patriszja
Patriszja 19.11.2013 11:14
bardzo apetycznie wygląda :)
Gabi44 18.11.2013 19:14
Apetyczne i ciekawe.
Christopher 18.11.2013 16:57
Wspaniałe marokańskie klimaty.
lara 18.11.2013 15:28
wspaniałe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak