Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ciecierzyca
400 g -
Oliwki zielone bez pestki
10 szt. -
marchew
1 szt. -
cebula
4 szt. -
pomidory bez skóry Serco
400 g -
czosnek
2 ząbki -
rozmaryn siekany
1 łyżeczka -
ser manouir
100 g -
oliwa
4 łyżki -
sól
-
pieprz
-
Liść laurowy suszony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Cieciorka z marchewką, oliwkami i serem Teo Vafidis
Marchew kroimy w kostkę, oliwki w krążki a następnie dodajemy do misy wraz z liściem laurowym i gotujemy przez kolejne 15 minut. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy cieciorkę posypaną tartym serem Manouri i świeżym rozmarynem.
Komentarze (4)