Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cieciorka po bretońsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciecierzyca 400 g
kiełbasa zwyczajna 400 g
boczek 200 g
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 7 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/3 łyżeczki
majeranek 3 łyżki
cukier 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cieciorka po bretońsku

Kroki postępowania

1
Opółkaną ciecierzycą zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 12 h
Krok 1 - Cieciorka po bretońsku  foto
2
Po 12 h gotujemy ja ok 1,5h w tej samej wodzie.
Krok 2 - Cieciorka po bretońsku  foto
3
Kiełbasę kroimy na pół plasterki , na taj samej patelni smażymy posiekaną cebulę i dodajmy pokrojony boczek.
Krok 3 - Cieciorka po bretońsku  foto
4
Kiełbasę i boczek dodajemy do miękkiej cieciorki
Krok 4 - Cieciorka po bretońsku  foto
5
Na patelni na której smażyliśmy kiełbasę i boczek smażymy koncentrat podlany 4 łyżkami wody dodajemy cukier i smażymy ok 4 minuty
Krok 5 - Cieciorka po bretońsku  foto
6
Tak przygotowany koncentraty dodajemy do garnka i mieszamy.
Krok 6 - Cieciorka po bretońsku  foto
7
Gotujemy jeszcze chwile i doprawiamy do smaku.
Krok 7 - Cieciorka po bretońsku  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 09.01.2016 20:29
przepis na 5 z +

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak