Cieciorka na ciepło.

Cieciorka na ciepło.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciecierzyca

    200 g
  • cebula biała

    1/2 szt
  • kolendra cała

    1/2 łyżeczki
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz ziołowy

    1 szczypta
  • ząbki czosnku

    2-3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cieciorka na ciepło. foto
Cieciorkę zalewamy wodą i zostawiamy do namoczenia na całą noc.
na drugi dzień gotujemy , aż będzie miękka , odcedzamy.
Krok 2 - Cieciorka na ciepło. foto
Cebulę obieramy i siekamy w kostkę.
Krok 3 - Cieciorka na ciepło. foto
Cebulkę szklimy na oleju.
Krok 4 - Cieciorka na ciepło. foto
Czosnek obieramy i drobno siekamy.
Krok 5 - Cieciorka na ciepło. foto
Cebulę i czosnek dodajemy do cieciorki .
Krok 6 - Cieciorka na ciepło. foto
Całość mieszamy , solimy i doprawiamy , dodajemy kolendrę .
Podajemy na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wirtualnykucharz

23.02.2017 16:39
fajny przepis

Smaczna_B

19.02.2017 16:33
Cieciorka jest bardzo wartościowa , posiada dużo białka , warto więc ją spożywać.

Renataj

18.02.2017 23:57
Od niedawna pokochałam to warzywo i myślę, że to danie w sam raz dla mnie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat