Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciecierzyca pieczona na osto

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cieciorka konserwowa 1 puszka
oliwa 2-3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1-2 szczypty
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/3 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciecierzyca pieczona na osto

Ciecierzycę z puszki wyciągamy na sito, przepłukujemy zimną wodą i osuszamy. Do miseczki wlewamy oliwę, dodajemy sól, paprykę słodką, paprykę ostrą i szczyptę bazylii - całość mieszamy. Przekładamy do miseczki ciecierzycę i dokładnie obtaczamy w ostrej oliwie. Przekładamy na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 25-30 minut co pewien czas mieszając ciecierzycę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 28.02.2016 10:26
zrobiłam :-) , jest pyszna przekąska :-).
gosia56 31.01.2016 19:56
jeszcze tak nie robiłam ale chętnie skorzystam z przepisu
Justi2401 09.01.2016 11:37
Nigdy jeszcze nie jadłam ciecierzycy w takiej wersji :) Ciekawe :)
olkaaa 09.01.2016 10:11
fajna propozycja
Róża1 08.01.2016 23:25
rewelacyjny przepis !!! zabieram do swojej księgi :-)
dorota w 08.01.2016 23:23
Przygotowanej w ten sposób jeszcze nie jadłam.
Kasnaj 08.01.2016 21:10
ciekawe jak smakuje
Gracer 08.01.2016 21:05
fajna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak