Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciecierzyca jako przekąska

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 1 szkl
olej 2 łyżki
tandorii masala 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ciecierzyca jako przekąska

Kroki postępowania

1
Gotujemy ciecierzycę do miękkości w osolonej wodzie
Krok 1 - Ciecierzyca jako przekąska foto
2
W misce mieszamy ciecierzycę z olejem, a następnie dodajemy wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Ciecierzyca jako przekąska foto
3
Wysypujemy na blaszkę i pieczemy w temp 190 stopni około 35 minut. Zależy od chrupkości jaką się chce osiągnąć. Pikantna i syta przekąska. Znakomicie nadaje się do piwa;)
Krok 3 - Ciecierzyca jako przekąska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 22.02.2016 13:41
Dzisiaj będę testować :D
Klausia 28.10.2015 20:10
muszę koniecznie zrobić :)
Stenka 06.09.2015 08:52
ciekawy przepis
Kopiko1983 01.05.2015 22:07
Mi też ta przekąska pysznie wygląda!
msmariusz 21.01.2015 07:31
fajny pomysł na przepis z ciecierzycą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak