Ciecierzyca jako przekąska

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciecierzyca

    1 szkl
  • olej

    2 łyżki
  • tandorii masala

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciecierzyca jako przekąska foto
Gotujemy ciecierzycę do miękkości w osolonej wodzie
Krok 2 - Ciecierzyca jako przekąska foto
W misce mieszamy ciecierzycę z olejem, a następnie dodajemy wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Ciecierzyca jako przekąska foto
Wysypujemy na blaszkę i pieczemy w temp 190 stopni około 35 minut. Zależy od chrupkości jaką się chce osiągnąć. Pikantna i syta przekąska. Znakomicie nadaje się do piwa;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 22.02.2016 13:41
Dzisiaj będę testować :D
Klausia 28.10.2015 20:10
muszę koniecznie zrobić :)
Stenka 06.09.2015 08:52
ciekawy przepis
Kopiko1983 01.05.2015 22:07
Mi też ta przekąska pysznie wygląda!
msmariusz 21.01.2015 07:31
fajny pomysł na przepis z ciecierzycą

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat