Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciecierzyca jako dodatek do obiadu

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciecierzyca 1 szkl
cebula 1 duża
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól 3/4 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
feta 1/2 opak
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciecierzyca jako dodatek do obiadu

Ciecierzycę gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem soli i liści laurowych. Na patelni podsmażamy cebulę, aż uzyska ładny kolor. Następnie dodajemy ugotowaną ciecierzycę, doprawiamy pieprzem i papryką, mieszamy. Podajemy z pokruszoną fetą. Ser dodaje delikatną słoność i wilgotność ciecierzycy. Doskonale komponuje się z mięsami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilovebake 21.10.2012 17:51
fajny dodatek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak