Przepis i sposób przygotowania na: Ciecierzyca burger
Namoczoną ciecierzycę zmielić w maszynce do mięsa dodać do niej posiekaną białą cebulę,musztardę, kolendrę, kumin pieprz i sól do smaku oraz jajko. Całość wyrobić i uformować z masy 4 burgery. Smażyć na posmarowanej olejem patelni około 6-7 minut z każdej strony.
Czerwoną cebulę skarmelizować, pomidora i ogórka pokroić w plasterki, zieloną cebulkę pokroić.
Bułki do hamburgerów (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/283082/domowe-bulki-do-hamburgerow.html) zwilżyć zimną wodą, przekroić i włożyć na chwilę do piekarni na 100 stopni na około 5 minut.
Spód bułki posmarować cienką warstwą majonezu, następnie położyć sałatę i skarmelizowaną cebulę oraz burgera. Polać keczupem, ułożyć pomidora, ogórka i posypać zieloną cebulką. Przykryć drugą połową bułki.