ciateczka z dżemem z ciasta francuskiego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    2 opakowania
  • żółtko jajek

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z ciasta francuskiego wyciąć kwadraciki i na każdym umieścić odrobinę konfitury - posklejać. Posmarować każdy kawałek żółtkiem. Wyłożyć na brytfankę i piec około 10 minut w tem. 220 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Tomasz17 19.01.2012 22:29
pychotka
stokrotka 14.04.2011 20:26
fajne
kanu83 28.03.2011 21:45
rewelacja
Emilia22 15.03.2011 16:53
jakie fajne
Ania67 10.03.2011 11:08
Na pewno zrobię
ajres 10.03.2011 11:03
dobre
Magdalena1110 09.03.2011 12:00
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat