Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto zimowe z owocami z puszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuka
cukier 10 łyżka
mąka 10 łyżka
ananas z puszki 1 puszka
mandarynki z puszki 1 mała puszka
budyń śmietankowy 2 sztuka
sok z owoców (z puszki) 1/2 szklanka
masło na krem 20 dag
cukier na krem 10 łyżka
wiórki kokosowe 20 dag
woda 5 (przegotowana)
brzoskwinie w puszce 1 puszka
jajko 2 na krem

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto zimowe z owocami z puszki

Z 5 jajek, 10 łyżek cukru, 10 łyżek mąki, przegotowanej wody upiec biszkopt na złoty kolor, po wystudzeniu nałożyć na niego osączone i drobno pokrojone, wymieszane owoce z puszki. Następnie przygotować budyń, wymieszać z 1/2 szklanki soku, nałożyć wystudzony na owoce. Na budyń nałożyć krem (przygotowaną z masła, cukru, wiórek kokosowych i jajek) i piec na złoto w temperaturze 200220 stopni,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamilaj 29.08.2010 19:16
lubię ciasta z owocami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak