Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto "zebra"

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 1,5 szkl
mąka tortowa 2,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej 1 szkl
woda gazowana 1 szkl
kakao 3-4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto "zebra"

jajka zmiksowac z cukrem na puszystą masę.Dodac przesiana makę z proszkiem do pieczenia.następnie dolać olej i wodę .Wszystko miksować do połaczenia składników.Podzielić powstałe ciasto na dwie części.Do jednej części dodać kakao i wymieszać.Do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą wykładamy ciasto po 3 łyżki na przemian jasnego i ciemnego ciasta cały czas na środek tortownicy.Ciasto piec ok 50min w 180st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 22.05.2014 21:18
uwielbiam to ciasto
Kejti 12.05.2014 00:36
Fajne takie ciacho :-)
Wiktoria29 09.05.2014 10:14
bardzo lubię zebrę
MarchiochaKucharzy 09.05.2014 09:26
świetnie wyszło!
Wiesława1 09.05.2014 07:39
Lubie proste ciasta
Christopher 08.05.2014 19:23
Dawno nie jadłem zebry.Trzeba to nadrobić.
Aannkaa82 08.05.2014 18:27
Uwielbiam to ciasto :) takie proste a takie pyrzne. Jedno z moich ulubionych.
Renata9 08.05.2014 18:12
ale pyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak