ciasto ze świeżymi malinami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 szt
  • maliny

    20 dag
  • śmietana 30%

    1 szt
  • cukier puder

    1 łyżka
  • galaretka malinowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie pieczemy w piekarniku w formie wg swojego uznania na 20 min 180st.
Śmietanę ubijamy i dodajemy łyżkę cukru pudru, Galaretkę robimy wg przepisu na opakowaniu i studzimy, Ciasto studzimy układamy maliny i zalewamy galaretkę czekamy ąz zastygnie ( w lodówce) potem nakładamy ubitą śmietanę i na to maliny wstawiamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
patusia 08.09.2011 23:39
Pyszne ciacho:)
matriasik 08.09.2011 23:21
Ciasto ze świeżymi owocami - hmmm, pyyyyycha! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat