Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ze śnieżką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kefir 500 ml
wiórki kokosowe 300 g
cukier 3/4 szkl
galaretki truskawkowe 2 szt
mleko 2 szkl
Biszkopty
bita śmietana 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ze śnieżką

Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody, ostudzić.
Wiórki połączyć z kefirem i cukrem, wymieszać, odstawić na 30 minut.
Śmietanę ubić z mlekiem .
Wiórki połączyć z galaretką i śmietaną.
W tortownicy ułożyć biszkopty, na biszkopty wyłożyć masę.
Wstawić do lodówki na 2 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.04.2011 01:20
Pycha.
Olaa 09.04.2011 22:16
fajne
eli82 09.04.2011 09:33
super
ronald88 08.04.2011 14:30
super
Agnieszka_B 01.04.2011 14:04
koniecznie muszę przyrządzić taki deser!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak