Ciasto ze śliwkami i rabarbarem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • jajko

    6 szt
  • margaryna

    15 dag
  • masło

    15 dag
  • mąka tortowa

    25 dag
  • budyń śmietankowy

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • cukier

    1 szkl

Dodatkwo

  • śliwki węgierki

    1/2 kg
  • rabarbar

    2-3 laski
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto ze śliwkami i rabarbarem foto
Tłuszcz rozpuścić, ostudzić.
Całe jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić jak na biszkopt.
Krok 2 - Ciasto ze śliwkami i rabarbarem foto
Następnie wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem.
Krok 3 - Ciasto ze śliwkami i rabarbarem foto
Wlać rozpuszczone i przestudzone masło z margaryną.
Krok 4 - Ciasto ze śliwkami i rabarbarem foto
Wszystko razem delikatnie wymieszać.
Krok 5 - Ciasto ze śliwkami i rabarbarem foto
Przelać do wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszki.
Krok 6 - Ciasto ze śliwkami i rabarbarem foto
Ułożyć wypestkowane śliwki i pokrojony na kawałeczki obrany rabarbar.
Krok 7 - Ciasto ze śliwkami i rabarbarem foto
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 30-30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat