Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ze śliwkami i rabarbarem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

jajko 6 szt
margaryna 15 dag
masło 15 dag
mąka tortowa 25 dag
budyń śmietankowy 4 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
cukier 1 szkl

Dodatkwo

śliwki węgierki 1/2 kg
rabarbar 2-3 laski

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ze śliwkami i rabarbarem

Kroki postępowania

1
Tłuszcz rozpuścić, ostudzić.
Całe jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić jak na biszkopt.
Krok 1 - Ciasto ze śliwkami i rabarbarem foto
2
Następnie wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem.
Krok 2 - Ciasto ze śliwkami i rabarbarem foto
3
Wlać rozpuszczone i przestudzone masło z margaryną.
Krok 3 - Ciasto ze śliwkami i rabarbarem foto
4
Wszystko razem delikatnie wymieszać.
Krok 4 - Ciasto ze śliwkami i rabarbarem foto
5
Przelać do wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszki.
Krok 5 - Ciasto ze śliwkami i rabarbarem foto
6
Ułożyć wypestkowane śliwki i pokrojony na kawałeczki obrany rabarbar.
Krok 6 - Ciasto ze śliwkami i rabarbarem foto
7
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 30-30 minut.
Krok 7 - Ciasto ze śliwkami i rabarbarem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak