Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ze śliwkami i bezą
Kroki postępowania
Dolną cześć przełożyć z powrotem do tortownicy.
Na biszkopcie rozsmarowujemy dżem śliwkowy na który kładziemy upieczoną i wystudzoną bezę.Posypujemy cukrem pudrem.
jajko | 4 szt |
cukier | 0,5 szklanki |
mąka | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
kakao | 1 łyżka |
Soda oczyszczona Prymat | szczypta |
kompot | 500 g słoik |
budyń waniliowy | 2 szt |
cukier waniliowy | 1 szt |
cukier | 0,5 szkl |
woda |
białko | 4 szt |
cukier | 0,5 szkl |
wiórki kokosowe | 50 g |
sól | szczypta |
dżem śliwkowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: