Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z żurawiną, białą czekoladą i pistacjami
Masło ucieramy z cukrem brązowym i waniliowym, dodajemy jajka. Mąkę przesiewamy i łączymy z proszkiem do pieczenia i imbirem a następnie powoli dosypujemy do ciasta. Po dokładnym połączeniu składników wyłączamy mikser i wsypujemy pokrojoną żurawinę i czekoladę. Mieszamy łopatką.
Ciasto pieczemy w formie 32x22 w temperaturze 180 stopni ok 30-35 min do zarumienienia wierzchu.
Gdy ciasto wystygnie przygotowujemy krem.
Serek łączymy z masłem i ucieramy z cukrem pudrem. Na samym końcu dodajemy sok z cytryny
Kremem smarujemy ciasto i posypujemy żurawiną i pistacjami niesolonymi(można wypłukać solone i przesuszyć w piekarniku-podczas nagrzewania piekarnika na ciasto). Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy za pomocą łyżeczki na wierzch ciasta
Smacznego!