Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
kruche ciasto
-
mąka pszenna
2,5 szklanki -
cukier puder
3 łyżki -
żółtko jajek
5 sztuk -
margaryna
250 gram -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
pianka budyniowa
-
białko
5 sztuk -
cukier kryształ
1 szklanka -
cukier waniliowy
16 gram -
budyń śmietankowy
2 opakowania -
olej
1/2 szklanki
Dodatkowo
-
wiśnie bez pestek
0,5 kg -
mąka
4 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Ciasto z wiśniami i budyniową pianką
Kroki postępowania

Margarynę posiekać nożem, wymieszać z wszystkimi składnikami i szybko zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części ( na 60% i na 40%). Ciasto schłodzić w zamrażarce przez 2h.
Następnie większe ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto przyklepać dłonią.
Ciasto piec 20 min w 180 st. C.



Smacznego
Owoce mogą być mrożone lub świeże.![]()
Komentarze (0)