Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Ciasto z winogronami i budyniem

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko
400 ml
masło
1 łyzka
mąka
1 łyzka
cukier
2 łyzki
budyń śmietankowy
1 szt
galaretka
1 szt. szybko tężejąca
Biszkopt
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z winogronami i budyniem

Kroki postępowania

1
Na dno tortownicy wykładamy spód biszkoptowy. W garnku podgrzewamy 300 ml mleka z masłem na krem budyniowy. W pozostałym mleku rozmieszać budyń, mąkę i cukier. Gdy mleko zacznie się gotować, wlać do garnka rozmieszany w reszcie mleka budyń. Chwilę gotować całość, cały czas mieszając. Masę odstawiamy do lekkiego ostygnięcia.
Krok 1 - Ciasto z winogronami i budyniem foto
2
Galaretkę dokładnie rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Na biszkopt wykładamy masę budyniową.
Krok 2 - Ciasto z winogronami i budyniem foto
3
Winogrona myjemy i przekrajamy na połówki. Ja usuwałam również pestki. Na masie budyniowej ukłądamy połówki owoców, całość zalewamy galaretką kiedy zaczyna tężeć. Odstawiamy do całkowitego zastynięcia galaretki.
Krok 3 - Ciasto z winogronami i budyniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 24.08.2012 12:03
szybko, smacznie i ładnie :)
Magula 24.08.2012 08:24
i pysznie smakuje ;-)
agunesu 23.08.2012 23:43
zabawnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak