Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z winogronami i budyniem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 400 ml
masło 1 łyzka
mąka 1 łyzka
cukier 2 łyzki
budyń śmietankowy 1 szt
galaretka 1 szt. szybko tężejąca
Biszkopt 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z winogronami i budyniem

Kroki postępowania

1
Na dno tortownicy wykładamy spód biszkoptowy. W garnku podgrzewamy 300 ml mleka z masłem na krem budyniowy. W pozostałym mleku rozmieszać budyń, mąkę i cukier. Gdy mleko zacznie się gotować, wlać do garnka rozmieszany w reszcie mleka budyń. Chwilę gotować całość, cały czas mieszając. Masę odstawiamy do lekkiego ostygnięcia.
Krok 1 - Ciasto z winogronami i budyniem foto
2
Galaretkę dokładnie rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Na biszkopt wykładamy masę budyniową.
Krok 2 - Ciasto z winogronami i budyniem foto
3
Winogrona myjemy i przekrajamy na połówki. Ja usuwałam również pestki. Na masie budyniowej ukłądamy połówki owoców, całość zalewamy galaretką kiedy zaczyna tężeć. Odstawiamy do całkowitego zastynięcia galaretki.
Krok 3 - Ciasto z winogronami i budyniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 24.08.2012 12:03
szybko, smacznie i ładnie :)
Magula 24.08.2012 08:24
i pysznie smakuje ;-)
agunesu 23.08.2012 23:43
zabawnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak