Ciasto z waflem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • mąka

    1 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • kakao

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • biszkopty okrągłe

    20 dag
  • masa:mleko

    1/2 l
  • budyń waniliowy

    2 szt
  • masło

    1 kostka
  • wafel tortowy

    1 szt
  • Ciasto:

    5 szt
  • jajka

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, a następnie mąkę oraz proszek do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ciasta dodajemy kakao oraz pianę z białek, lekko mieszamy. Następnie część ciasta wykładamy na blaszkę, układamy na to biszkopty i wykładamy drugą część ciasta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*c i pieczemy około 40 minut.
Przygotowujemy masę: gotujemy budynie, studzimy. Masło ucieramy i powoli dodajemy budyń, chwilę ucieramy na gładką masę. Następnie masę wykładamy na upieczone ciasto, przykrywamy suchym waflem.
Jeżeli ktoś lubi można polać polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rutynka 08.06.2012 11:48
extra
IlonaAlbertos 23.05.2011 18:33
Fajny przepis :)
Jastinka 06.04.2011 14:19
ciekawe
Sloneczko222 04.04.2011 20:08
Fajne ciasto:)
Haneczka1 08.03.2011 15:24
MNIAM MNIAM :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat