Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z truskawkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto kruche

mąka pszenna 1,5 szklanki
masło 100 G
żółtko jajek 3 Szt
cukier 1/3 Szkl
proszek do pieczenia 1 Łyżeczka

Krem

galaretka truskawkowa 1 Szt
wrzątek 1/2 Szkl
śmietana 30% 500 Ml

Dodatki

truskawki świeże 1 Kg
galaretka truskawkowa 2 Szt
dżem porzeczkowy 3 Łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z truskawkami

Kroki postępowania

1
Z podanych składników zagnieść szybko kruche ciasto.
Krok 1 - Ciasto z truskawkami foto
2
Standardową blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wkleić ciastem dno i boki na wysokość jednego centymetra. Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni do zezłocenia. Wyjąć. Wystudzić. Posmarować dżemem.
Krok 2 - Ciasto z truskawkami foto
3
Truskawki obrać, przekroić na połowy. Jedną galaretkę rozpuścić we wrzątku, Wystudzić. Śmietanę ubić, dodać wystudzoną galaretkę. Krem przełożyć na kruche ciasto. Wyłożyć truskawki. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu. Zalać truskawki.
Krok 3 - Ciasto z truskawkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 02.07.2017 18:12
przepyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak