Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
20 dag -
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
kakao
3 łyzki -
masło
20 dag -
cukier
20 dag -
jajko
3 szt -
masa do przełożenia
wg uznania -
woda
2 (ciepła)
Sposób przygotowania
Jajka utrzeć z cukiem,dodać masło oraz wodę i ukręcić na jednolitą masę.Wsypywać suche składniki ciągle mieszając do momentu ich połączenia.
Ciasto wyłożyć na pergamin i piec ok.25 - 30 minut w tem.180 stopni.
Upieczone ciasto po ostygnięciu,przekroić i posmarować ulubioną masa lub marmoladą.
Udekorować wg.własnej inwencji twórczej.
Smacznego!.
Komentarze (14)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (4)