Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z serem i jabłkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 400 gram
drożdże 3 dag
cukier 100 gram
mleko 1 szklanka
masło 100 gram
jajko 2 sztuki

Masa

ser biały 400 gram
jajko 2 sztuki
cukier drobny 5 łyżek
jabłka 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z serem i jabłkami

Drożdże rozmieszać z łyżką cukru. Masło stopić. Mąkę wsypać do miski. Dodać drożdże, cukier, jajka i mleko oraz masło. Dokładnie wyrobić ciasto. Następnie odstawić na ok. 30 minut w ciepłe miejsce. Ser zmiksować z jajkami i cukrem. Jabłka umyć, obrać. Pokroić w cienkie plasterki. Ciasto rozesłkować na blachę o wymiarach 30x40. Następnie wyłożyć serową masę. Na masie gęsto układać plasterki jabłek. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 19.06.2014 15:21
Pyszne wygląda :-)
Marta1986 19.06.2014 15:00
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak