Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rodzynkami w polewie czekoladowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 1 szklanka
rodzynki 0,5-1 szklanka
polewa czekoladowa

Porada

Szybkie, tanie i proste ciasto, a w dodatku bardzo smaczne. Podbije kupki smakowe dużych i małych łasuchów, w moim domu gości na stole bardzo często.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rodzynkami w polewie czekoladowej

Kroki postępowania

1
Jajka miksuję, dodając stopniowo cukier, mąkę, olej i proszek do pieczenia.
Krok 1 - Ciasto z rodzynkami w polewie czekoladowej foto
2
Dodaję rodzynki, mieszam łyżką. Ciasto wylewam do natłuszczonej i posypanej mąką formy, piekę ok. 45min w temp. 150stop. C
Krok 2 - Ciasto z rodzynkami w polewie czekoladowej foto
3
Na upieczonym cieście rozprowadzam gotową rozpuszczoną w kąpieli wodnej polewę z białej czekolady
Krok 3 - Ciasto z rodzynkami w polewie czekoladowej foto
4
Zanim jeszcze czekolada zastygnie, wierzch posypuję kolorową posypką do ciast.
Krok 4 - Ciasto z rodzynkami w polewie czekoladowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak