Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie z kruszonką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1/2 szklanki cukru
3 łyżki cukru pudru
Ciasto:
4 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki cukru
1 margaryna
5 żółtek
1 łyzeczka proszku do pieczeni
rabarbar 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie z kruszonką

Kroki postępowania

1
Rabarbar obieramy ze skóry, kroimy w drobne kawałki,
Krok 1 - Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie z kruszonką foto
2
wsypujemy cukier, cukier waniliowy
Krok 2 - Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie z kruszonką foto
3
i puder,
Krok 3 - Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie z kruszonką foto
4
wszystko mieszamy, odstawiamy aż rabarbar puści soki. Przecedzamy.
Krok 4 - Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie z kruszonką foto
5
Mąkę przesiewamy do miski,
Krok 5 - Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie z kruszonką foto
6
dodajemy pokrojoną margarynę,
Krok 6 - Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie z kruszonką foto
7
cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia,
Krok 7 - Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie z kruszonką foto
8
żółtka,
Krok 8 - Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie z kruszonką foto
9
i wyrabiamy ciasto.
Krok 9 - Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie z kruszonką foto
10
Dużą blachę lub dwie keksówki smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą,
Krok 10 - Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie z kruszonką foto
11
wylepiamy dno ciastem(reszta ciasta służy za kruszonkę),
Krok 11 - Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie z kruszonką foto
12
wykładamy rabarbar
Krok 12 - Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie z kruszonką foto
13
i obficie obsypujemy kruszonką.
Krok 13 - Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie z kruszonką foto
14
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczmy przez 55 minut.
Krok 14 - Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie z kruszonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 05.07.2013 08:11
pycha mniam
marcia7 04.06.2013 14:08
doskonałe takie ciasto
Renata9 04.06.2013 13:09
smakowite ciacho
Ewa104 04.06.2013 12:09
Bardzo lubię takie ciasta.
V_kuchareczka 04.06.2013 12:01
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak