Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
jajko
3 szt -
cukier waniliowy
1 łyżka -
cukier
2/3 szkl -
kefir
1 szklanka -
olej
0,5 szklanki -
mąka pszenna
2,5 szklanki -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
Kruszonka
-
mąka pszenna
1 szkl -
masło
8 dag -
cukier
4 łyżki -
cukier waniliowy
2 łyżeczki
Pozostałe produkty
-
rabarbar
40-45 dag -
cukier
1 łyżka -
cukier waniliowy
2 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Ciasto z rabarbarem na kefirze
Kroki postępowania

Mąkę połączyć z cukrem, cukrem z wanilią i masłem. Rozcierać palcami tak, aby powstały okruchy.






Komentarze (3)