Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem na kefirze
Kroki postępowania
Mąkę połączyć z cukrem, cukrem z wanilią i masłem. Rozcierać palcami tak, aby powstały okruchy.







jajko | 3 szt |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
cukier | 2/3 szkl |
kefir | 1 szklanka |
olej | 0,5 szklanki |
mąka pszenna | 2,5 szklanki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
mąka pszenna | 1 szkl |
masło | 8 dag |
cukier | 4 łyżki |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki |
rabarbar | 40-45 dag |
cukier | 1 łyżka |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: