Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem i kruszonką.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

masło lub margaryna 25 dkg
cukier 30 dkg
jaja 2 sztuki
żółtko jajek 3 sztuki
mąka pszenna 50 dkg
olej 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rabarbar 1/2 kg

Kruszonka

mąka 100 gram
tłuszcz 50 gram
cukier puder 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem i kruszonką.

Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka i żółtka. Następnie dodajemy olej a na sam koniec przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciasto przekładamy do formy nasmarowanej tłuszczem.
Rabarbar obieramy i układamy na cieście.
Kruszonka: Wszystkie składniki ugniatamy, ręką rozdrabniamy i rozprowadzamy po cieście. Pieczemy w 180C przez ok 40min.
Ciasto możemy polać lukrem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 22.08.2016 11:25
pyszne do kawy
Motorek 22.08.2016 09:20
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak