Ciasto z rabarbarem i kruszonką.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • masło lub margaryna

    25 dkg
  • cukier

    30 dkg
  • jaja

    2 sztuki
  • żółtka

    3 sztuki
  • mąka pszenna

    50 dkg
  • olej

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • rabarbar

    1/2 kg

Kruszonka

  • mąka

    100 gram
  • tłuszcz

    50 gram
  • cukier puder

    50 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka i żółtka. Następnie dodajemy olej a na sam koniec przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciasto przekładamy do formy nasmarowanej tłuszczem.
Rabarbar obieramy i układamy na cieście.
Kruszonka: Wszystkie składniki ugniatamy, ręką rozdrabniamy i rozprowadzamy po cieście. Pieczemy w 180C przez ok 40min.
Ciasto możemy polać lukrem.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 22.08.2016 11:25
pyszne do kawy
Motorek 22.08.2016 09:20
smaczne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat