Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem i kruszonką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 1/2 kg
jajko 4 sztuki
olej rzepakowy 1 szklanka
maślanka 1 szklanka
cukier brązowy 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat waniliowy do smaku
rabarbar 400 g

kruszonka

mąka pszenna 10 łyżek
masło 100 g
cukier waniliowy 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem i kruszonką

Białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy cukier i nadal miksujemy. Dodajemy pojedynczo żółtka. Następnie dodajemy maślankę i mieszamy składniki. Dodajemy na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem z olejem. Dokładnie mieszamy.
Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 22x32cm. Na wierzchu układamy umyty,obrany i pokrojony w kostkę rabarbar. Na rabarbar wysypujemy kruszonkę ( wszystkie składniki wyrabiamy w palcach)
Pieczemy około godziny w 180 stopniach

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 22.11.2016 10:13
lubię rabarbar
Jagódka77 23.12.2014 20:36
na pewno smakuje tak jak wygląda
Jodaj 05.06.2014 08:28
pyszne ciasto :)
Iwa27 28.05.2014 13:30
ciasto na czasie
anemon 26.05.2014 20:53
Rabarbar i kruszonka świetnie pasują do siebie.
V_kuchareczka 26.05.2014 20:50
pyszne ciasto
Agata3 26.05.2014 20:02
z chęcią bym zjadła:)
adelajda 26.05.2014 19:50
Lubię ciasta z owocami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak