Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka
3 szklanki -
żółtko jajek
5 szt -
masło
1 kostka -
cukier
12 dkg -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki płaskie
Nadzienie
-
rabarbar
1 kg -
cukier
5 łyżek
Pianka
-
białka jaj
5 szt -
cukier
1/4 szklanki -
kisiel truskawkowy
1 opakowanie
Kruszonka
-
mąka krupczatka
1/2 szklanki -
cukier
1/2 szklanki -
masło
70-80 g
Przepis i sposób przygotowania Ciasto z rabarbarem i kisielem
Kroki postępowania





Piec w temperaturze 180 stopni C przez 45 minut.
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się