Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem i bananami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 i 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
mleko sojowe 200 ml
olej roślinny 1/4 szklanki
aromat waniliowy 1/2 łyżeczki
banan 1 sztuka
rabarbar 2 łodygi
cukier waniliowy 1 łyżka
woda zimna 3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem i bananami

Mieszamy wszystkie suche składniki i powoli dodajemy mleko, olej i wodę, cały czas mieszając. Gotowe ciasto przelewamy do formy i dekorujemy pokrojonym i obranym rabarbarem. Banana kroimy w plastry i również układamy na wierzchu ciasta. Całość posypujemy cukrem waniliowym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.11.2012 07:24
piękne i na pewno pyszne
Pietruszka 09.10.2012 09:43
bardzo ładne i pewnie smaczne ciasto
Rafał10 02.10.2012 12:47
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak