Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
jajko 5 szt
cukier 1 1/2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżki kopiaste
olej 1 szkl
mleko 1 /2 szkl
rabarbar 5 szt
aromat
kakao

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem

Jajka ubić na puszystą masę. Dodać obie mąki połączone z proszkiem do pieczenia, olej, mleko i aromat. Połączyć składniki i przełożyć do przygotowanej dużej blaszki.
Rabarbar oczyścić i pokroić na kawałki 1 cm - 1,5 cm, oprószyć kakao i wyłożyć na ciasto.
Piec do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 03.05.2017 00:47
pyszne ciasto
MagdalenaIC 02.05.2017 21:54
Pysznie :)
Renata9 02.05.2017 21:18
Uwielbiam ciacha z rabarbarem
w mojej kuchni 02.05.2017 17:53
pyszne ciasto
Wafelek2601 02.05.2017 16:34
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak