Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szkl
jajko 6 szt
cukier ok1 1/2 szkl
masło lub margaryna 1 kostka
mleko ok 1/2 szkl
kakao 1 łyżka kopiasta
woda 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
aromat
budyń
budyń śmietankowy 1 op
mąka pszenna 1 łyżka kopiasta
mleko 1 1/2 szkl
cukier 2-3 łyżki
Dodatki:
rabarbar ok5 łodyg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem

Rabarbar oczyścić i pokroić na kawałki. W ok połowie mleka rozmieszać podane składniki i ugotować budyń. Jajka wybić i zmiksować z cukrem na bardzo puszystą masę. Dodać miękkie masło albo margarynę. Krotko miksować i dodać mleko i mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
Ok 1/2 ciasta wyłożyć do przygotowanej dużej blaszki i posypać pokrojonym rabarbarem. Przykryć ok 1/2 pozostałego ciasta.
Do ciasta które pozostało w misce dodajemy kakao i wodę. Mieszamy i przykrywamy ciasto jasne. Zasypujemy resztą rabarbaru i na wierzch ciasta wykładamy miejscami budyń.

Piec ok 45 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 18.02.2017 20:01
Uwielbiam takie ciasta :)
ania2610 18.02.2017 18:51
bardzo dobre ciacho :)
benka 18.02.2017 17:59
wygląda bardzo smacznie
Krystyna32 18.02.2017 09:45
apetyczne ciasto
gusia1000 18.02.2017 00:09
Dobre ciasto.
Bożena Matuszczyk 17.02.2017 21:33
Wspaniałe ciasto;)
bertpvd 17.02.2017 19:15
Super ciasto
IKrakowianka 17.02.2017 19:04
bardzo smaczne!
Wiesława1 17.02.2017 18:51
Wygląda pysznie
adelajda 17.02.2017 17:49
lubię ..:)
Bernadeta1 17.02.2017 17:17
bardzo lubię takie ciasta, smaczne
Wacław 17.02.2017 17:13
też lubię takie ciasta :-)
agnieszka214 17.02.2017 16:52
lubie takie ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak