Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło 50 g
jogurt grecki 1 szklanka
rabarbar 3-5 łodyg
cukier 5 łyżek
cukier waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem

Rabarbar pokroić na kawałki. Do garnka wsypać cukier i podgrzać go. Gdy cukier będzie gorący dodać rabarbar i smażyć ok. 3 minut (ja dodałam jeszcze laskę wanilii i 1 łyżkę miodu spadziowego).
Następnie na dno tortownicy wylać tak przygotowany i przestudzony rabarbar. Jajka ubić z cukrem do białości, dodać jogurt, roztopione masło i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Taką masę wylać na rabarbar.
Piec 30 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu obrócić ciasto i posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 17.08.2015 15:25
fajne ciasto.
agnieszka214 15.08.2015 20:31
Nie ma jak ciasto z owocami
Róża1 15.08.2015 18:26
fajny przepis !!!!!!!!!!!!!!
gosia1988 15.08.2015 17:13
smaczne ciasto
ben-ka 15.08.2015 16:41
Takie ciasto bardzo lubię.
Justyna Jussstiii 15.08.2015 15:53
uwielbiam ażdy rodzaj ciasta z rabarbarem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak