Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 3/4 łyżeczki
margaryna w kostce 150 g
jajko 3 szt
cukier waniliowy 1 łyżeczka
rabarbar 1/2 kg
cukier puder do posypania
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy
olej do wysmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem

Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. W misce utrzyj cukier i cukier waniliowy z margaryną na puszystą masę. Dodawaj po jednym jajku, ciągle miksując. Do masy dodaj przesianą mąkę z proszkiem. Całość dokładnie wymieszaj. Kwadratową formę natłuść i obsyp bułką tartą. Wlej do niej ciasto. Na wierzch ciasta układaj kawałki obranego rabarbaru. Piecz ok. 50-55 minut w temp.180*C. Upieczone i ostudzone ciasto oprósz cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.12.2015 09:32
bardzo dobre
Damiano
Damiano 21.05.2015 08:18
pyszne ciasto
Wacław 09.05.2015 14:17
pyszne ciasto !
Łukasz15 08.05.2015 23:24
Bardzo dobre
Stenka 08.05.2015 21:56
teraz zrobię takie
Katarzyna59 08.05.2015 21:03
przepyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak