Ciasto z rabarbarem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    3/4 łyżeczki
  • margaryna w kostce

    150 g
  • jajka

    3 szt
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • rabarbar

    1/2 kg
  • cukier puder

    do posypania
  • bułka tarta

    do formy
  • olej do wysmarowania

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. W misce utrzyj cukier i cukier waniliowy z margaryną na puszystą masę. Dodawaj po jednym jajku, ciągle miksując. Do masy dodaj przesianą mąkę z proszkiem. Całość dokładnie wymieszaj. Kwadratową formę natłuść i obsyp bułką tartą. Wlej do niej ciasto. Na wierzch ciasta układaj kawałki obranego rabarbaru. Piecz ok. 50-55 minut w temp.180*C. Upieczone i ostudzone ciasto oprósz cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 04.12.2015 09:32
bardzo dobre
Damiano 21.05.2015 08:18
pyszne ciasto
Wacław 09.05.2015 14:17
pyszne ciasto !
Łukasz15 08.05.2015 23:24
Bardzo dobre
Stenka 08.05.2015 21:56
teraz zrobię takie
Katarzyna59 08.05.2015 21:03
przepyszne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat