Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

margaryna 250 g
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 2,5 szklanki
jajko 4 szt
cukier waniliowy 2 łyżki
rabarbar 600 g

kruszonka

margaryna 1/3 kostki
mąka pszenna 2/3 szklanki
cukier 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem

Kroki postępowania

1
Przygotować kruszonkę. Margarynę rozgnieść w palcach z mąką i cukrem, odstawić. W rondelku rozpuścić margarynę i wystudzić. Jajka wbić do miski i utrzeć z cukrami.
Krok 1 - Ciasto z rabarbarem foto
2
Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem a na końcu roztopioną margarynę.
Krok 2 - Ciasto z rabarbarem foto
3
Dużą blachę wyłożyć papierem i przelać ciasto.
Krok 3 - Ciasto z rabarbarem foto
4
Rabarbar pokroić na małe kawałki i ułożyć na cieście. Na wierzchu posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50 minut.
Krok 4 - Ciasto z rabarbarem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena6 19.06.2014 16:44
Pysznie wygląda.
Bożena6 19.06.2014 16:44
Pysznie wygląda.
Renata9 14.06.2014 10:11
bardzo smaczne ciacho
Paolcia 13.06.2014 23:26
niedawno robiłam i jest naprawdę pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak