Ciasto z rabarbarem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    2 szklanki
  • cukru

    1 szklanka
  • proszku do pieczenia

    2 łyżeczki
  • rabarbar

    500 g
  • jajko

    2 szt
  • margaryny

    2 łyżki
  • śmietana 18 proc

    1 małe opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

To bardzo proste i szybkie ciasto, za to bardzo smaczne. Utrzeć żółtka z cukrem, mąkę wymieszać z proszkiem. Białka ubić na sztywno. Do żółtek dodać śmietanę, mąkę z proszkiem a na końcu białka, wymieszać i wylać na wysmarowaną tłuszczem formę. Rabarbar wtykać w ciasto w kawałkach. Piec w 180 stopniach ok. 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (33)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AnielskaSlodycz 26.01.2014 15:36
bardzo dobre
pierniczkowo 26.01.2013 11:57
wygląda rewelacyjnie i jest pyszne:)
monika141 01.01.2013 10:00
super wygląda i na pewno świetnie smakuje
Anna133 03.12.2012 18:04
smaki lata ;)
Anna133 03.12.2012 18:04
smaki lata ;)
Juleczka20 19.10.2012 19:08
bardzo smaczne ciasto
Juleczka20 19.10.2012 19:08
bardzo smaczne ciasto
Magula 28.09.2012 10:57
wygląda superaśnie
Magdalena/Madija 28.08.2012 10:19
pyszne
wedith1 23.08.2012 10:24
Pychotka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat