Ciasto z rabarbarem

Ciasto z rabarbarem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • cukier

    20 dag
  • masło

    200 g
  • cukier brązowy

    3 łyżki
  • budyń waniliowy

    1
  • jajka

    4
  • mleko

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • rabarbar

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rabarbar obrać i pokroić. Masło utrzeć z cukrem. Dodać mleko i jajka. Zmiksować.

Mąkę wymieszać z budyniem i z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Ubić mikserem aby składniki się połączyły (ciasto będzie dosyć gęste).

Ciasto przełożyć na blaszkę i bardzo obficie posypać pokrojonym w kostkę rabarbarem. Posypać z wierzchu brązowym cukrem. Piec w temperaturze 180 stopni C przez około 60 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krystyna32

19.07.2019 14:13
Wiesiu, pyszne ciasto.

wiola333

22.05.2013 16:48
apetyczny przepis

Luki

11.03.2013 18:13
super ciasto

kriko

22.12.2012 12:37
lubie bardzo

Krzysztof15

26.07.2012 11:16
bajka

adelajda

30.06.2012 17:39
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat