Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
cukier 2/3 szk
mąka 1 szk
jogurt naturalny 100 g
olej 10 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rabarbar 2 łodygi
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem

Jajka zmiksować wraz z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać olej i jogurt, zmiksować. Na koniec małymi porcjami dodawać mąkę wymieszaną wraz z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie zmiksować. Ciasto przelać do natłuszczonej foremki do pieczenia. Rabarbar pokroić w plasterki. Posypać po wierzchu ciasta. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 04.05.2014 19:31
U mnie rabarbar gości od kilku dni, Twoje ciasto cudne
Janina 04.05.2014 15:33
Pyszniutkie;)
Mniam 04.05.2014 15:24
Wspaniałe ciasto. Obiecałam sobie, że też takie zrobię :)
Triss 04.05.2014 15:00
lubię domowe ciasta z rabarbarem.;)
IZABELA29 04.05.2014 14:17
bardzo takie lubię
IlonaAlbertos 04.05.2014 13:41
Wygląda wspaniale.
w mojej kuchni 04.05.2014 13:26
pyszne ciasto, własnie zajadam teraz swoje z rabarbarem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak