Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z pszenicą

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pszenica 250 g
mąka pszenna 110 g
cukier 150 g
jajko 3 szt
mleko 150 ml
masło 80 g
proszek do pieczenia 15 g
czekolada 80 g
daktyle 80 g
cynamon Prymat 1 łyżeczka
skórka pomarańczowa
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z pszenicą

Kroki postępowania

1
Do garnka z mlekiem wsypać pszenice ( już ugotowana) i cynamon. Gotować na małym ogniu 10 minut, a następnie odstawić do ostygnięcia.
Krok 1 - Ciasto z pszenicą  foto
2
Jajka ubić z cukrem do białości.
Krok 2 - Ciasto z pszenicą  foto
3
Mikser przełączyć na wolne obroty i dodawać kolejno : miękkie masło, make z proszkiem ( po 1 łyżce), ostudzona pszenice, kawałki czekolady i daktyli oraz otarta skórkę pomarańczową .
Krok 3 - Ciasto z pszenicą  foto
4
Całość przełożyć do formy (26 cm) i wstawić do nagrzanego piekarnika (180°C) na ok.40 minut.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 4 - Ciasto z pszenicą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 29.04.2014 07:20
ciekawy przepis
Wacław 27.04.2014 12:24
dla mnie nowość,na pewno pyszne,niskokaloryczne ciacho :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak