Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z porzeczkami kremem i bitą śmietaną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt z 6 jaj
śmietana kremówka 0,4 litra
margaryna 25 dag
porzeczki czerwone 3 szkl
cukier 3 łyż
sok z cytryny 1 szt
mleko 0,5 litra
budyń śmietankowy 1 opakownie
cukier puder 3/4 szkl
woda letnia 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z porzeczkami kremem i bitą śmietaną

Na mleku ugotować budyń według przepisu z opakowania. Wystudzić. Następnie margarynę z cukrem pudrem zmiksować na puch cały czas miksując dodawać stopniowo zimny budyń. Krem wymieszać z połową porzeczek.

Biszkopt przekroić na pół. Nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z cytryny i cukrem.

Wyłożyć na jedną część ciasta krem przykryć drugim kawałkiem ciasta.

Bitą śmietanę ubić pod koniec wsypać porzeczki i chwilę razem ubijać. Bitą śmietanę wyłożyć na wierzch ciasta i dowolnie dekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 21.04.2015 15:53
jakie fajne ciacho do kawy pysznie wygląda :-)
ania2610 21.04.2015 15:44
pięknie wygląda!
Hrabina w kuchni 21.04.2015 11:16
Apetyczne ciasto.
Megg 21.04.2015 10:26
super smaczne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak