Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z pianką kajmakową

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 5 szt
mąka 3 szkl
cukier 1 szkl
olej 3/4 szkl
woda ok 1/3 szkl
kakao 2 łyżki
aromat
proszek do pieczenia 2 łyżeczki z czubkiem
masa 2 op Śnieżki
masa kajmakowa ok 1/3 op
cukier 1-2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
śmietana 2 op Śnieżki
Dodatki:
jabłka 3-4 szt duże
masa kajmakowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z pianką kajmakową

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej, wodę i mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać dowolny aromat. Przełożyć ok 3/4 ciasta do przygotowanej dużej blaszki.
Jabłka obrać pokroić i zasypać ciasto. Do ciasta które zostało dodać kakao i 2 łyżki wody. Wymieszać i zakryć jabłka. Piec do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.
Ciasto wystudzić i powstałe po jabłkach zagłębienia posmarować masą kajmakową.
Śnieżkę przygotować wg przepisu na op i dodać do niej masę kajmakową i cukier do smaku. Cały czas ubijając dodać żelatynę rozprowadzoną w małej ilości gorącej wody i przestudzoną.
Masę śmietanową wyłożyć na wierzch ciasta.
Schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 10.05.2017 08:10
pyszności :)
Bożena Matuszczyk 09.05.2017 07:18
Smakowite ciasto.;)
gusia1000 09.05.2017 02:08
Dobre ciasto.
Franciszek 09.05.2017 01:42
dobry do kawy
w mojej kuchni 09.05.2017 00:29
apetyczne ciasto
Renata9 08.05.2017 22:11
Dobre ciacho
wwwiolka 08.05.2017 21:50
Bardzo fajny przepis.
agnieszka214 08.05.2017 21:39
Masa kajmakowa pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak