Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z pianką i jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na ciasto:
mąka 2 szkl
margaryna 25 dag
jajko 4
cukier 1 szkl
kakao 1 łyżka
mleko 0,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy
jagody
Pianka:
bita śmietana 0,5 l
galaretka wiśniowa 2 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z pianką i jagodami

Margarynę zagotuj z mlekiem i cukrami Wystudź Wsyp mąkę i proszek do pieczenia Dodaj żółtka i wymieszaj następnie połącz z pianą z białek Do połowy ciasta dosyp kakao Przełóż najpierw jasną potem ciemną część ciasta Obłóż jagodami i piecz 45 min w 180stC Galaretki rozpuść w 0,5l wody Ostudź Wymieszaj ze śmietaną Pianę rozprowadź po cieście Udekoruj jagodami i schłodź

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak