Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z Nutellą i brzoskwiniami
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy dzielimy na 3 części do jednej dajemy startą czekoladę mleczną na małej tarce wylewamy na blachy o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.
Masa:
Budyń śmietankowy gotujemy na mleku z cukrem. Studzimy łączymy z utartym masłem.
Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w dwóch szklankach wody. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do galaretek. Nutellę rozpuszczamy dodajemy pokruszony wafel tortowy. Mieszamy.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt z czekoladą- tężejące galaretki z brzoskwiniami- biszkopt- nutella- masa- biszkopt- polewa