Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z nutellą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło orzechowe 400 g
masło czekoladowe 400 g
galaretka cytrynowa 2 szt
galaretka wiśniowa 1 szt
śmietanka kremowa 0,5 l
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z nutellą

Wafle dobrze pokruszyć np. przy użyciu wałka. Pokruszone andruty wymieszać z masłem czekoladowym oraz orzechowym. Tak przygotowaną masą wyłożyć spód blaszki i włożyć do lodówki, aby masa dobrze zastygła. Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach przegotowanej wody. Pozostawić do ostygnięcia. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, kiedy galaretka już stężeje dodać ją do ubitej śmietany. Masę śmietanową wyłożyć na ciasto. Ponownie włożyć do lodówki do schłodzenia. Galaretkę wiśniową rozpuścić w 2 szklankach wody i kiedy już stężeje nieco wylać na śmietanową masę. Pozostawić w lodówce do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika1968 20.02.2013 16:12
Robię podobnie :)
tomek18 19.02.2013 21:43
pyszne
BeataJ 19.02.2013 21:32
szybkie i proste :)
kamyk 19.02.2013 21:02
super ciacho
angelika14 19.02.2013 20:24
lubię taki ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak