Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z musem i budyniem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 3 szkl
cukier 3/4 szkl
jajko 2 szt
żółtko jajek 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło lub margaryna 1 kostka
masa
mleko 1 litr
budyń waniliowy 3 op
cukier ok 5 łyżek
Dodatki:
mus jabłkowy ok 1 litr
cynamon
polewa czekoladowa
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z musem i budyniem

Do mąki dodać cukier, proszek do pieczenia i masło albo margarynę. Posiekać nożem, dodać jajka, żółtko i zagnieść ciasto. Odłożyć na godz do lodówki. Ciasto podzielić na dwie nierówne części. Większą wyłożyć spód przygotowanej dużej blaszki. Osypać troszkę mąką i wyłożyć mus. Oprószyć go cynamonem.
Z podanych składników ugotować budyń i lekko przestudzony wyłożyć na ciasto z musem. Zasypać kruszonką z pozostałego ciasta. Piec ok 50 min w 180 stopniach. Wystudzić polać polewa czekoladową i posypać wiórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 26.06.2017 21:08
bardzo Wam dziękuję:)
Ola1young 26.06.2017 14:17
bardzo apetyczne :)
bietka 26.06.2017 12:46
smaczne ciacho :)
ilka01 26.06.2017 12:32
pyszności ...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak