Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
mąka pszenna
3 szkl -
cukier
3/4 szkl -
jajko
2 szt -
żółtko jajek
1 szt -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
masło lub margaryna
1 kostka -
masa
-
mleko
1 litr -
budyń waniliowy
3 op -
cukier
ok 5 łyżek -
Dodatki:
-
mus jabłkowy
ok 1 litr -
cynamon
-
polewa czekoladowa
-
wiórki kokosowe
Przepis i sposób przygotowania Ciasto z musem i budyniem
Z podanych składników ugotować budyń i lekko przestudzony wyłożyć na ciasto z musem. Zasypać kruszonką z pozostałego ciasta. Piec ok 50 min w 180 stopniach. Wystudzić polać polewa czekoladową i posypać wiórkami.
Komentarze (4)