Ciasto z musem i budyniem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka pszenna

    3 szkl
  • cukier

    3/4 szkl
  • jajko

    2 szt
  • żółtka

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • masło lub margaryna

    1 kostka
  • masa

  • mleko

    1 litr
  • budyń waniliowy

    3 op
  • cukier

    ok 5 łyżek
  • Dodatki:

  • mus jabłkowy

    ok 1 litr
  • cynamon

  • polewa czekoladowa

  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mąki dodać cukier, proszek do pieczenia i masło albo margarynę. Posiekać nożem, dodać jajka, żółtko i zagnieść ciasto. Odłożyć na godz do lodówki. Ciasto podzielić na dwie nierówne części. Większą wyłożyć spód przygotowanej dużej blaszki. Osypać troszkę mąką i wyłożyć mus. Oprószyć go cynamonem.
Z podanych składników ugotować budyń i lekko przestudzony wyłożyć na ciasto z musem. Zasypać kruszonką z pozostałego ciasta. Piec ok 50 min w 180 stopniach. Wystudzić polać polewa czekoladową i posypać wiórkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynka455 26.06.2017 21:08
bardzo Wam dziękuję:)
Ola1young 26.06.2017 14:17
bardzo apetyczne :)
bietka 26.06.2017 12:46
smaczne ciacho :)
ilka01 26.06.2017 12:32
pyszności ...:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat