Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą truskawkową
Dodać po jednym żółtku i dalej ubijać na wolnych obrotach. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypywać po łyżce mieszając delikatnie łyżką .Na końcu dodać zielony barwnik do ciast i wymieszać .
Wyłożyć na blaszkę wysmarowana i wysypaną bułką tartą .
Piec w 190 stopniach około 30 minut do suchego patyczka .
Przygotować masę : Śmietanę ubijać z cukrem pudrem ,dodając śmietany fix ,dalej ubijać Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody ,podgrzać i ostudzić ,dodać do śmietany i ubić razem . Truskawki umyć , obrać z odszypułkować , zmiksować i przetrzeć przez sito . Dołożyć przetartych truskawek do masy , miksować razem i włożyć do lodówki aby stężało .włożyć do lodówki aby stężało .Tężejącą masę wyłożyć na zimny biszkopt , po wierzchu udekorować owocami kiwi lub dowolnymi .