Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą, truskawkami i orzechami
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i ubijamy na puszystą masę.
Dodajemy kakao, olej i porcjami mąkę, delikatnie mieszając.
Dużą blachę do pieczenia (30x40), wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy tłuszczem i wylewamy masę.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni rzez 15 min.
Ciasto studzimy i dzielimy na pół.
Masa:
Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody, odstawiamy.
Serek mieszamy z cukrem. Tężejącą galaretkę wlewamy, cały czas mieszając, do serka. Do masy wkładamy duże kawałki orzechów i truskawki.
Na jednym kawałku biszkoptu wykładamy prawie stężałą masę i przykrywamy drugą połową. Wstawiamy do lodówki na min. godzinę