Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą kajmakową i czekoladą
Przygotować krem czekoladowy: czekolady połamać. Jedną szklankę śmietanki zagotować, dodać do niej połamaną czekoladę i gotować ciągle na małym ogniu aż powstanie gładki, gesty krem.
Przygotować krem waniliowy: żelatynę wymoczyć w 1/3 szklanki zimnej wody, gdy napęcznieje podgrzać, wymieszać aby się rozpuściła i ochłodzić. Drugą szklankę śmietanki ubić z cukrem pudrem.
Laskę wanilii namoczyć w ciepłej wodzie, rozciąć ją i wyjąć nasiona, śmietanę wymieszać z nasionami wanilii i z żelatyną.
Prostokąty ciasta przełożyć najpierw kremem czekoladowym, kolejną masłem orzechowym, następną masą kajmakową, następną kremem waniliowym. Docisnąć ciasto i wyrównać brzegi.
Wylać polewę czekoladową na wierzch