Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z masa jagodową
W miseczce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Dodawać porcjami do masy jajecznej, delikatnie mieszając. W międzyczasie dodać wodę. (Dodając mąkę i wodę można dalej miksować mikserem, ale na najmniejszych obrotach. Miksować chwilę, tylko do połączenia składników).
Gotowe ciasto przełożyć i piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temperaturze 180°C.
Jagody miksujemy.Do garnka wlewamy szklankę wody, wsypujemy cukier, zagotowujemy.Wlewamy mus jagodowy.Budynie rozpuszczamy w szklance wody i wlewamy do gotującego się musu.Chwilę gotujemy. Zdejmujemy z ognia i mieszając wsypujemy galaretkę. Gorącą masę wlewamy na biszkopt i odstawiamy do stężenia.
Kremówkę ubijamy z śmietan-fiksami, cukrem waniliowym i cukrem pudrem.
Masę jagodową wykładamy na biszkopt, a następnie przygotowaną śmietanę. posypujemy czekoladą.